Wat was jouw situatie voordat je begon aan het Avontuur?

Ik was heel gelukkig, ik had een leuk werkleven… Nee, grapje. Het was de periode na mijn studie, waarin ik net was begonnen met het werkleven. Ik had wat heel veel jonge mensen hebben: je denkt te hebben gevonden wat je wilt, je hebt een plaatje in je hoofd, en uiteindelijk voel je dat er iets niet klopt. Ik kon dat gevoel niet plaatsen: anderen zouden zeggen dat ik een succesvol leven had. Ik had een goede baan, een appartement, veel vrienden, veel feesten, alles erop en eraan, maar toch voelde ik een struggle. Dat werd steeds erger, ik ging negatiever denken en de Schurk kwam steeds meer in mijn leven. Dat bleef maar doorgaan tot ik uiteindelijk een burn-out kreeg.

 

Wat wilde je uit het Avontuur halen?

Diep vanbinnen toch zelfkennis. Tegenwoordig zijn er zo veel keuzes die je kunt maken en nog veel meer mogelijkheden die daar weer uit voortkomen. Ik maakte geen keuze omdat ik niet wist welke, dus ik bleef gewoon zitten waar ik zat. Daarin liep ik vast. Het Avontuur heeft me geholpen daar in elk geval een richting in te zoeken, te ontdekken welke keuzes bij je passen.

Ik had voor het Avontuur al een ander coachtraject gevolgd waarbij je veel wandelingen maakte. Dat was heel verhelderend op dat moment en de dag erna, maar uiteindelijk kwam ik toch weer in mijn Schurk-patroon en mijn negatieve gedachten. Ik zocht echt iets waarbij ik opdrachten moest maken en het voor mezelf concreet en helder op kon schrijven, alleen ik had de tools daar niet voor. Bij het Avontuur kwam heel goed naar voren dat je het zelf ging doen. Ondanks dat ik eerlijk moet zeggen dat ik de opdrachten maken soms ook ontzettend saai vond, levert het er op die manier mee bezig zijn uiteindelijk wel echt iets op.

 

Welke transformatie heb je doorgemaakt tijdens het Avontuur?

Ik ben van een hoop oude overtuigingen af. Overtuigingen die van mijn Schurk of mijn ego kwamen, hoe ik dacht dat je zou moeten leven: ik moet 40 uur werken, ik moet 5 dagen sporten, ik moet veel geld verdienen, een huis kopen. Ik moest heel veel. Ik wist niet waarom, dat was echt iets van vroeger, een patroon dat ik heb geleerd. Nu ben ik erachter dat je helemaal niets moet: je moet vooral je eigen leven proberen te leiden, zelf de teugels in handen nemen. Je moet zelf de puzzelstukjes leggen, zelf uitzoeken wat bij je past. Eigenlijk is het hele leven een avontuur.

 

Je had het net over je Schurk, die duidelijk aanwezig was. Heb je daarnaast ook je innerlijke Superheld kunnen wakker maken?

Ja, met behulp van die zelfkennis en de opdrachten. Het is niet alsof je daar meteen een bonk zelfvertrouwen uit haalt, maar daardoor durf je wel weer keuzes te maken stapje voor stapje. Dat moet je ook echt weer leren, omdat je dat nooit gedaan hebt. Je wordt er steeds beter in en krijgt er steeds meer vertrouwen in, en dan gaat het balletje toch de goede kant op rollen.

 

Wat is jouw superkracht, wat zou jij willen bijdragen aan de wereld?

Ik ben echt een ‘wereldverbeteraar’ zoals jullie dat zeggen, ik wil mijn steentje bijdragen. Mijn superkracht is creëren, verbeteren, optimaliseren, dat past goed bij het woord wereldverbeteraar. Ik kijk heel erg naar mijn eigen overtuigingen: wat vind ik belangrijk, waar denk ik dat de wereld beter van wordt? Wat dat dan precies is, hoeft van mij nog niet duidelijk te zijn, maar het moet in elk geval werk met inhoud zijn dat bij mijn persoonlijkheid en eigen waardes past.

 

Je werkleven ziet er nu heel anders uit dan aan het begin van het Avontuur, hoe was het om echt voor iets anders te gaan?

Ik had iets opgebouwd wat me mijn hele leven was geleerd: een vast contract, een baan, veertig uur werken, Amsterdam. Dat loslaten om ruimte voor nieuwe dingen te creëren voelde heel tegenstrijdig. Dat is het gevecht met je Schurk. Ik ben verhuisd naar een andere stad, werk nog maar achtentwintig uur op ZZP basis en studeer deeltijd Filosofie. Ik heb veel meer ruimte en vrijheid voor mezelf gecreëerd om het Avontuur verder uit te zoeken en nieuwe dingen te doen. Hoe moeilijk het ook is, als je die stappen allemaal hebt doorlopen en je zit op je plek, dan voel je: het is goed zo. Je wilt altijd maar meer, meer, meer, zie daar ooit maar eens afscheid van te nemen en met minder te kunnen. Maar voor geluk maakt het niet uit hoe veel je hebt.

 

Hoe is het Avontuur voor jou verlopen? Hoe vond je de combinatie met de opdrachten, coaching, de community en de evenementen?

Aan het begin van het traject voelde ik me echt niet goed omdat ik nog half in die burn-out zat, dus toen heb ik geen sidekick gehad. In de tweede helft zat ik in een WhatsApp-groepje met vier mensen, dat waren wel echt mijn sidekicks. De toegevoegde waarde van de community vind ik dat je niet alleen staat in het verhaal. Je leest dingen van anderen, hun verhalen, waardoor je weet dat je niet alleen bent met je gevoelens en je struggles. Dat geeft ook weer inzichten in de weg die je zelf bewandelt. En als je je eigen verhaal deelt krijg je daar reacties op, dat is ook gewoon leuk. Verbinding is voor mij en heel veel mensen een belangrijke waarde en dat is iets wat Superheld extra levert ten opzichte van andere coachingstrajecten.

De coaching samen met de opdrachten is top geregeld. Normaal als je zes of acht uur coaching hebt, ben je er alleen op dat moment mee bezig. Nu ga je er daarnaast zelf verder mee aan de slag, steek je er veel meer uur in dan enkel de coachings-uren, waardoor je ook diepgaandere coach-sessies hebt.

 

Hoe zou jij het Avontuur uitleggen aan een vriend of vriendin?

Het Avontuur is een hulpmiddel dat je versneld kan helpen om baas te worden van je eigen leven en jezelf te leren kennen. Je moet het alsnog zelf doen, maar met het Avontuur hoef je het niet alleen te doen. Het traject bespaart je jaren van zelf uitvogelen en ongelukkigheid omdat je veel gerichter op zoek gaat en handvaten krijgt om het zelf te doen. Voor een perfectionist is dat heel fijn, anders ga je overal zelf op zoek.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>