Wat heb ik lang getwijfeld voor ik klaar was voor dit avontuur! Eigenlijk was ik al jaren aan het dwalen en deed ik maar wat. Nu een jaar geleden heb ik de eerste stap gezet en zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan. Voor mij was dit een verademing, een gevoel van vrijheid en het feit dat ik deze stap durfde te zetten en alleen verder durfde te gaan, was voor mij al een soort van overwinning. Door de jaren heen ben ik een muurtje om me heen gaan bouwen om mezelf te beschermen. Als werkende moeder van 2 kinderen heb ik mezelf weggecijferd en stond ik op de overlevingsstand.
 
Een paar maanden nadat mijn ex en ik uit elkaar waren, vond ik een eigen woning. Eindelijk rust in de tent. Maar wat nu? Nu is het moment, ik kan doen wat ik wil. Wil ik het werk wel doen wat ik nu doe, is dit mijn bestemming? Wat is mijn purpose in life? Is er iets waar ik enorm veel energie van krijg en waar ik anderen mee kan helpen? 
 
Mijn verlang was een totaal ander leven leiden dan wat ik nu heb en ik hoef me niet meer te laten leiden door een ander, want er werd altijd voor mij besloten hoe de dingen zouden gaan. 
Het eerste wat ik dacht was: ik wil niet die kantoorbaan van 9 tot 5 in een kil, strak kantoor waar je sfeer van de dodelijk saaie schilderijtjes aan muur moet hebben. Oké dit klinkt wel heel erg somber, er wordt af en toe wel gelachen hoor, maar het is vooral ‘niet lullen, maar poetsen!’ Maar was het echt zo of voelde het alleen voor mij zo…?
 
Ik was altijd al zoekende geweest qua werk en deed maar iets wat me makkelijk afging of wat goed aansloot op hetgeen wat ik eerder had gedaan. Het trucje leren en hoppa gaan met die banaan. En een paar maanden later, nee dit is het toch niet, maar wat dan wel?
 
Oké dit moet anders dacht ik en het is nu of nooit, ik ben klaar voor mijn avontuur! 
En daar ging ik, maar nooit gedacht dat ik in een paar maanden zo kon groeien! Ik was voorheen zo onzeker en kreeg het bijvoorbeeld al warm bij de gedachten als ik hoorde dat ik iets moest gaan vertellen in een vergadering. Zo bang om iets verkeerd te zeggen of dicht te klappen en dan ook nog alle ogen die op mij gericht zijn, verschrikkelijk! 
 
Het avontuur heeft me zo veel goeds gedaan. Het leren omarmen en temmen van mijn schurk was iets wat ik zelf nooit had kunnen bedenken. Het mag er zijn maar niet op de voorgrond. Het verleden waar deze schurk is ontstaan, is de fundering voor waar ik nu sta, waar mijn superheld op gebouwd is! Dat had ik niet kunnen doen zonder de struggles in mijn leven.
 
Ik laat me nu niet meer alleen maar leiden door wat anderen zeggen of verlangen van mij, maar ik durf mijn grenzen aan te geven en durf anders te zijn dan anderen. Eigenlijk iets wat ik altijd al voelde, maar wat ik niet durfde te laten zien en waar ik nu juist zo trots op ben. 
Ik wil dit mijn kinderen ook meegeven en hoop zo dat ze de juiste dingen eruit pikken waardoor zij weer kunnen groeien op hun manier. Ze hoeven het niet precies zo te doen zoals ik het doe, als het voor hen zelf maar goed voelt en de juiste keuze is. 
 
Wat ik nu wil is, vooral blijven leren en groeien in mijn huidige baan. Het is een klein bedrijf met goede ondernemers waarvan ik nog veel wil leren qua ondernemerschap. Ik sta aan het begin van een nieuw hoofdstuk met de juiste mensen om mij heen en voel me zekerder en krachtiger dan ooit tevoren!
Eigenlijk zou het avontuur een onderdeel op school moeten zijn. Hiervan leer je zoveel meer van en over jezelf en kan iedereen zijn of haar kracht leren ontdekken en hoe deze in te zetten. De meest waardevolle les in het leven, lijkt mij! ❤

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>