Wat was je situatie voordat je begon aan het Avontuur?

Ik zat in het onderwijs en daarna in de kinderopvang. Daar zat ik niet op mijn plek, ik was niet blij met waar ik werkte. Ik zocht een nieuwe uitdaging en die probeerde ik bij jullie te zoeken. Ik zat negen jaar in een vakgebied waar ik niet blij mee was, dus ik was al heel lang niet tevreden. Ik heb eerder een jobcoach gehad, maar daar kwam ik ook niet verder mee. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik dat creatieve kwijt moest, maar ik wist niet hoe. Ik heb negen jaar lang wel een beetje gezocht, maar niet echt mijn best gedaan: ik bleef er een beetje in hangen. Toen kwam ik jullie tegen, en de positieve reacties, en dacht ik: laten we dat proberen.

Weet je nog wat voor gevoel je had voordat je begon?

Het was natuurlijk helemaal bal. Ik was altijd misselijk, ging nooit fijn naar mijn werk, voelde me niet op mijn plek. Mentaal ging het ook niet echt goed, ik had altijd nachtmerries. De plek waar ik zat was dus gewoon echt niet goed, negatief.

Weet je nog met welke concrete vragen je worstelde?

Ik ging er heel open in. Ik wist dat ik van dat creatieve hield, dat ik daar iets in zocht, maar ik wist niet echt wat. ‘Als het maar beter wordt, was kort door de bocht mijn gevoel.

En wat was de trigger om te besluiten mee te doen?

Volgens mij had ik die gratis mails al eerder aangesloten, dat vond ik al heel inspirerende mailtjes. Ik zit nu in een burn-out, volgens mij zat ik daar al heel lang tegenaan, had ik echt geen plezier meer in mijn werk. Mijn leven ernaast werd ook minder leuk omdat mijn werk zo depri was. De trigger was echt dat ik niet meer lekker in mijn vel zat op het werk, met die mailtjes in mijn achterhoofd.

Hoe is het proces voor jou verlopen?

In het begin moest ik heel erg over een drempel, omdat je dingen moet gaan doen. Je moest heel veel uitwerken, en daar moest ik me soms echt toe zetten. Na een tijdje kwam ik in de flow en kreeg ik ook een sidekick, waar ik heel veel energie van kreeg. Dat was voor mij het belangrijkste, dat ik in die groep op het forum kon en me niet alleen voelde.

De coachgesprekken hebben mij ook erg geholpen, ik werd gecoacht door Myrthe en die is echt een topper in je gevoel begrijpen. Mijn Superschurk was heel erg aanwezig: dat creatieve zit al heel mijn leven in me maar ik heb er nog nooit wat mee gedaan omdat ik dacht dat ik dan niet goed genoeg zou verdienen of niet goed genoeg was. Myrthe heeft heel goed geluisterd en mijn Superschurk grotendeels verbannen. Ook de opdrachten waren fijn: pittig, maar ook verhelderend.

Zijn er nog bepaalde inzichten die echt zijn blijven hangen?

Vooral die Superschurkmodule: ik merk dat dat niet alleen in mijn werk zit, maar overal in terugkomt, ook in mijn privéleven. Ik wist al dat dat creatieve in me zat, maar het Avontuur heeft ervoor gezorgd dat ik er echt mee aan de slag ben gegaan. Eerder dacht ik dat ik daar geen werk van kon maken, dus die modules hebben me wel een helder beeld gegeven. Jullie zeggen dat je je superkracht achterna moet gaan, moet doen wat je leuk vindt, terwijl de meeste mensen zeggen dat je naar je diploma moet kijken en de gebaande paden moet volgen. Ik vond het leuk om te zien dat je nu echt een keer je gevoel achterna ging. Dat heb ik altijd gemist, er werd altijd gezegd: hier heb je je diploma, ga maar iets in het onderwijs doen. Mijn vorige jobcoach zei dat ook, terwijl ik op zoek was naar iets wat meer bij me ligt. Jullie gingen daar zo diep op in en elke module kwam terug dat dat sociaal-creatieve op nummer een stond. Daardoor ging ik er steeds meer in geloven dat daar misschien toch iets in te vinden was.

Wat heeft het Avontuur je nog meer opgeleverd?

Door het forum heb ik geleerd dat ik niet alleen ben. Daar kun je je inzichten delen met de andere superhelden!

Waaruit blijkt dat je innerlijke Superheld is wakker geworden?

Door de schop onder mijn kont van jullie ben ik er echt mee aan de slag gegaan. Er blijft altijd een soort kleine angst, maar ik heb meer energie, geloof meer in mezelf, heb meer positiviteit.

Zijn er nog andere dingen die je over het Avontuur kwijt wil?

Ik wil benadrukken dat ik die sidekick heel leuk vond. Ik wist van tevoren niet dat dat zo zou zijn, maar we zaten te appen en hoewel ik haar niet kende voelde ik me wel door haar begrepen. Dat had ik niet alleen met mijn sidekick, het was leuk om het samen te doen en iemand anders te helpen.

Zijn er nog punten geweest waarop je bent vastgelopen?

Ergens in module 1 zat een hele uitgebreide opgave waarin je alle herkenbare ervaringen moest opschrijven. Ik had heel veel dingen van de middelbare school waar ik blij van werd, bijvoorbeeld een etalage ontwerpen en maken. Ergens stond: noteer minimaal twintig punten en na zeven dacht ik: ehhhh. Daar heb ik echt een dag over gedaan. Ik wist gewoon niet wat ik moest opschrijven. Je hebt heel veel meegemaakt, maar als je dan opeens specifieke dingen moet bedenken is het lastig. Ik heb echt de tijd voor de opdracht genomen een vriendin geappt met de vraag of ze me eerlijk wilde vertellen wat we samen deden op school waarvan ik ging stralen. Zij had ook nog vier punten.

Wat vond je het meest waardevol aan het Avontuur?

De persoonlijke begeleiding in combinatie met de mensen op het forum. Wat ik ook heel leuk vond was de manier van vacatures zoeken. Ik ben altijd aan het solliciteren en heb een heel zakelijke brief, dat was mijn manier. Ik kwam een keer op een banenbeurs en toen zei iemand: dat kan veel leuker, je hebt veel meer energie en pit, dus gooi dat ook in die brief. Het hoefde helemaal niet zoals ik het geleerd heb. Toen kwam ik bij jullie en stond er aan het einde van een module: ga bellen. Dat vond ik doodeng, maar ik heb het wel gedaan. Ik heb gebeld met een vrouw die zei: kom een keer langs, kom een keer kijken, en ik heb gisteren nog een appje gehad met de vraag of ik bij een zwangerschapsshoot van de fotografe wilde helpen terwijl ik haar twee maanden geleden heb gebeld.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend of vriendin?

Ik vind het een soort speelse maar toch zakelijke manier van zoeken naar een baan.  Via een online coachingstraject, thuiswerkopdrachten en opdrachten buitenshuis en met behulp van andere mensen en je eigen online coach ga je dieper in op wat echt bij jou past, ga je je gevoel volgen. Het gaat over een eigen bedrijf starten én over een baan zoeken en de manier van zoeken is niet zo droog: Je voert niet alleen gesprekken, wat ik gewend ben, maar maakt ook zelf opdrachten.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>