VIND JE SUPERBAANGRATIS 14-DAAGSE EMAILCURSUS >>
VIND JE SUPERBAAN EMAILCURSUS

blog

Overwin al jouw obstakels met dit ene inzicht.

 

VIND JE SUPERBAAN

Gratis tweeweekse emailcursus voor youngprofessionals

Geen spam
by Justin Junier in Blog
maart 24, 2015

Weet je nog dat ik je vroeg om een korte vragenlijst in te vullen toen je het ebook ontving? Ik stelde je drie vragen:

1. Wat wil je dit jaar professioneel bereiken?
2. Wat houd je tegen om dit te bereiken?
3. Wat denk je dat je nodig hebt om dit wel te bereiken?

Ongeveer 200 mensen hebben de vragenlijst nu ingevuld. Dankjewel daarvoor als je dat hebt gedaan! Ik wil graag de resultaten kort met je delen.

Wat jij dit jaar wilt bereiken.

Wat jij dit jaar wilt bereiken is echt overduidelijk. De bewoordingen waren steeds anders, maar meer dan 90% kwam neer op hetzelfde.  Je wilt vooral ‘Passend Werk‘ vinden. Iets waar je gelukkig van wordt. Waar je voldoening uit haalt. De volgende stap omhoog. Een stap opzij. Maar bovenalles echt iets wat bij jou past. Opmerkelijk is om te zien dat bijna niemand ‘meer salaris’ heeft ingevuld.

Wat jou tegenhoudt dit te bereiken.

Nu wordt het interessant. Er waren een hoop zaken waarvan jij dacht dat ze jou tegenhielden om dit jaar passend werk te bereiken. Zonder enige omhaal zal ik alle unieke antwoorden opnoemen. Houd je vast.

Geen idee hoe ik moet beginnen. Lastig keuze’s maken. Er is teveel concurrentie. Ik heb te weinig ervaring. Ik heb geen geld. Ik moet de ruimte krijgen. Ik speel met onzekerheid. Er zijn geen mogelijkheden. De arbeidsmarkt is slecht en het aanbod te weinig. Ik mis de juiste contacten. Geen idee hoe ik mezelf kan communiceren, presenteren of pitchen. Ik heb de verkeerde studiekeuze. Geen juist zelfbeeld. Ik ben echt lui. Ik heb geen richting. Moeite om vacatures te vinden. Ik heb geen tijd. Ik speel met de verkeerde overtuigingen. Ik mis focus. Ik ben te jong of te oud. Ik heb een opleiding of certificaat nodig. Ik twijfel of het wel haalbaar is wat ik wil. Ik heb geen goede CV of brief.

Opmerkelijk is dat iedereen kan wel iets bedenken dat diegene tegenhoud. De beste twee antwoorden waren: Geen idee & Ikzelf. Zo zou je het mooi kunnen samenvatten.

Wat jij denkt nodig te hebben om dit te bereiken.

Wat jij denkt nodig te hebben is flink. Wederom alle unieke antwoorden.

Ik heb een doel nodig. Inzicht in bedrijven en mogelijkheden. Zelfvertrouwen in mezelf. Meer lef en doorzettingsvermogen. Heldere motivatie en inspiratie. Een breder netwerk. Ik moet hulp vragen. Ik moet meer onderzoek doen. Een beter CV en brief. Geloof in mezelf. Meer focus. Begeleiding in mijn zoektocht. Een stok achter de deur. Een elevator pitch. Een beetje geluk. Meer kansen of een eerlijke kans. Een heldere visie.

Opmerkelijk ook hier is dat bijna iedereen wel iets kan bedenken wat hij of zij nodig heeft. Het beste antwoord is: Zelfkennis.

Mijn oplossing?

Mijn ene ding wat volgens mij het grootste van je uitdagingen oplost? Zelfkennis.

Zelfkennis lost zoveel uitdagingen en obstakels op, en brengt je automatisch meer naar datgene wat je nodig hebt. Stel je hebt geen idee wat je wilt doen. Onderzoek dan eerst eerst wat je wilt gaan doen en maak dit mega concreet. Dit geeft je superveel motivatie, want je hebt eindelijk dat ene ding gevonden waar je voor wilt werken en je maakt tijd hiervoor. Het geeft je focus en richting. Je keuzes worden super makkelijk. Je gaat niet meer naar alle vacatures kijken maar focust alleen op datgene wat jou aanspreekt. Je kunt jezelf beter presenteren en hebt meer overtuigingskracht waardoor de concurrentie niet relevant is. Je krijgt vanzelf meer zelfvertrouwen en geloof in jezelf want je weet waar je goed in bent en hoe je meer van waarde kunt zijn. Etc.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Zelfkennis is wat jou verder brengt naar passend werk. Laten we nu net toevallig daar een gaaf trainingsprogramma voor hebben. Kijk voor meer informatie over het avontuur op www.superheld.nu/avontuur of kom gezellig kennismaken op een open avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

VIND JE SUPERBAAN

Gratis tweeweekse emailcursus voor youngprofessionals

Geen spam